2 Ekim 2013 Çarşamba

Ekmek

Ayiptir soylemesi ekmegim dillere destan olur...

Basit puf noktalari var ekmek yapmanin, onlara dikkat edince tutturamamak zor.

Evvela ekmek cok yogurulmayi sever. Stand mikser ya da guclu kollar sart. Hic elde yogurmadim ekmek ve bence bir mutfagin en temel ihtiyaci bir stand mikser...

Maya cok muhim. Yas maya kullanilacaksa oncesinde onu ilik su ile mutlu etmek gerekiyor. Ve asla mayayi tuz ile direkt temas ettirmemeye dikkat etmek sart. Zira tuz maya uzerinde olumsuz etki gosteriyor. Ki tuz, en eski gida saklama yontemlerinde de, mikroorganizma uzerindeki etkisi dolayisiyla kullaniliyor. Mikroorganizma olan mayamizi oldurmemek icib tuza dikkat.

Icinde maya yani bir canli oldugu icin ekmek yanindaki kisinin enerjisinden etkileniyor. Velhasili ekmegi isteyerek ve mutlu mutlu yogurmak lazim. Denemesi bedava; mutsuz ya da sinirliyken ekmek yogurun bakin... sonuc husran olacaktir.

Ben ekmegi cesnili seviyorum. Bol zeytinyag, taze baharat olmazsa olmazim. Tavsiye ederim...

Ekmek tarifim ise bir sonraki sefere....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder