14 Temmuz 2014 Pazartesi

tencere seçimi - part 1

Mutfakta tencere önemlidir. 
Uygun olmayan pişirme gerecinde yapılan pişirmeler başarılı olamaz.

İyi bir tencerede olması gereken bazı noktalar var.

Bir kere ısıyı iyi dağıtmalı. Bu demek ki; hafif ve tavuk derisi kalınlığında bir tencere tava ancak çöp olabilir. Yoksa sadece ateş alan kısım ısınır ve yemeğin tam o halkası yanar. Yekpare çelikler, dökümler, kalın tabanlı çelikler bu iş için ideal.

Dayanıklı olmalı. Yemek yanar. Yanan kısmı temizlerken dayanmalı. Yemeği pişirirken yüksek ısı gerekiyorsa buna dayanmalı. (Mesela, teflonlar 220 derecede çözülmeye başlar. Et mühürleme hayaline sahipsek teflonda, direkt yemeğe karışabilir anlamına gelir bu.) Bir de yemek yaparken kullanmayı sevdiğimiz şeyler önemli. Mesela ben çelik çırpıcı kullanmayı severim. Benim tencerelerim çelik ekipmana dayanıklı olmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder