3 Eylül 2013 Salı

Gunun sefertasi yemegi

Tavuklu patatesi oldum olasi sevmisimdir. Bu sefer cok ozenerek pisirdim yalniz. Her ozenilen sey gibi bunda da sikinti cikti =)))

1 adet tavuk gogus ince uzun dogranir. Demir dokum tencere yuksek sicakliga gelene kadar isitilir. Tavuklar eklenip muhurlenir. Muhurlenen tavuklar bir tabaga alinir ve patatesler az yag ile hafif kizartilir. Tencere demir dokum oldugu icin yapisabilir. Sorun yok. Salca, sarimsak ve su eklenir. Tavuklar konulup tencerenin agzi kapatilir. En kucuk ocak gozunde en kisik atese alinip yaklasik 40 dakika pisirilir.

Demir dokum tencereler agir kapaklari ve ozel tasarimlari ile suyu disari kacirmadigi icin az su kullanilir...

Uzerine kekik eklenebilir.

Az yagli ve saglikli ustelik doyurucu sefertasi yemegimiz hazirlamis olur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder