30 Ağustos 2013 Cuma

Bicak mevzusu - kisim 2

Bicagimizi sectik... sira geldi bakimina...

Bicaklar mutfakta kutsaldir. Pek cok asci namus gozuyle baka4 ve tirim tirim digerlerinden saklar. Normal bir ev mutfaginda ise evin diger fertlerinden saklamak manasiz olsa da benzer saygiyi gostermek bicagimizin omrunu uzatir.

Bakimin ilk kosulu bulasik makinesinde yikamamaktir. Bicaklar, makinede yikanabilir ibaresine sahip olsa da, bulasik makinesinde yikanmayi sevmezler. Her zaman elde yikayip hemen kurulamak gerekir. Hele ki ozel bir bicak kullaniyorsak.

Yikadigimiz ve kuruladigimiz bicagi cekmeceye ativermek, bana kalirsa, mutfak kazasina davetiye cikarmaktir. Cekmecede baska bisey ararken elimizi kesebiliriz. En guzeli bicak miknatisi... hem kullanimi da kolay olur. Ben sevmiyorum ama istenirse bicak blogu da saklamak icin guzel bir tercihtir. Hatta son donemde gayet kullanisli olanlari da cikti bloklarin.

Bicagin omru duzgun bileyerek arttirilabilir. Bilemek uzun surse dahi, bir kez ogrenildiginde terapiye donusen tasla bilemek, bicagi omrunu iyice uzatir. Zira bilerken bicaktan olabildigince az parca kopar.
Bicak bilemeyi muhakkak bilen birinden ogrenmek gerekir. Zira bileme acisi bicagin cop olmasini saglayabilir. Aman dikkat...

Ozel bicaklar icin farkli bakimlar da gerekebilir. Mesela damascus (sam celigi) bicaklar duzenli olarak yaglanmalidir.

Bicaga verilen paraya acimamak gerekir. Mumkunse en kalitelisi olmali ki uzuuuun yillar iyi bir bakimla kullanilabilsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder