17 Ekim 2014 Cuma

Pisirme teknikleri-Giris

Evde yaptigimiz yemeklerle disarda yedigimiz yemekleri birbirinden ayiran en onemli unsur mutfak seflerinin pisirme tekniklerine uygun hareket etmesidir.

Evde yemek yaparken genelde geleneksel yontemleri kullanmaya aliskin oldugumuzdan her seferinde siradan sonuclar ortaya cikar.

Ufak bilgilerle profesyonel sonuclar almak kolaydir halbuki.

Giris;
Pisirilecek her yemek ayri bir yontem ister. Genel olarak birkac boluma ayrilan pisirme tekniklerine degindigimde ne demeye calistigimi daha kolay ifade edecegim.

Pisirme tekniklerine ornek olarak sunu dusunebiliriz;
Ayni patatesi HASLAMA yaparsak haslanmis patatesimiz olur. DERIN YAGDA KIZARTMA yaparsak kizarmis patatesimiz olur. Ya da BUHARDA PISIRME ile haslanmis yapisinda farkli lezzette patates elde edebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder